Diversitat a l'aula

20/03/2018

En aquesta classe amb Virgilio, vam parlar sobre les pensions, la mortalitat i la natalitat, el pacte educatiu a Espanya. I com ens afecta tot açò directament a nosaltres.

A més, vam vore diversos videos molt interessants sobre la diversitat.



Al primer video de Ricardo Moreno, explica alguns tipus de diversitat;
  • Funcional
  • Cultural
  • Altes capacitats
Ja que considera que són les diversitats que menys es tracten a l'escola.

En segon lloc, al video "la diversidad es enriquecedora" de Rosa Pérez, parla sobre la importància de treballar la part emocional a l'escola. A més parla sobre les TIC a l'aula, i explica que hem d'aprofitar-les per a fer coses diferents, pero mai substituir-les per el paper. Ja que les dos coses són importants.

 Al video de Elena Laiz "diversidad para atender a la diversidad", explica com hi ha que tindre diversitat en molt àmbits educatius i diaris de la vida escolar, com per exemple, a l'hora de fer els agrupaments a classe, o els temps, inclòs els rols dels xiquets/es. No hi ha que determinar un rol a un xiquet/a, hi ha que buscar oportunitat de que tinguen diversos rols. Respecte als agrupaments, intentar que els alumnes estiguen amb tots els companys/es i no sempre amb els mateixos/es. I en quant al temps, no hi ha que determinar X temps per a realitzar una activitat, hi ha que deixar al alumnes el seu propi temps ja que cadascú tardarà més o menys en fer determinades activitats.

A més, vam vore un video de Cèsar Bona, "los nuevos retos de la educación", on parla que el bon mestre a més de tindre una gran vocació, ha de tindre una bona actitud i amb aquesta contagiar als seus alumnes. També diu que la persona no deixa d'aprendre per l'edat, sinó que deixa de fer-lo per curiositat. I a més li dona moltíssima importància a que els mestres han de constriur l'escola com un lloc agradable per als xiquets/es i que vullguen anaer i tinguen ganes de fer-lo cada dia.

I per últim, vam vore també un video de Carles Capdevila, on parla sobre la educació de manera humorística, i parla de la importància que té que un mestre/a tinga paciència amb els seus alumnes. També diu que la educació comença quan ocorren coses, no abans de que passen.

En aquesta classe, vaig aprendre molt sobre tot amb el primer que vam parlar, ja que estava relacionat amb la política però és un tema que ens afecta molt significativament i havia questions que no coeixia en profunditat. També amb l'ajuda dels videos vaig comprendre aspectes educatius respecte a la diversitat, que creec que són evidents però la majoria de mestres no ho fan, com per exemple el respecte al tems, ja que molts/es posen X temps per a fer una cosa i si n'hi ha algun xiquets/a que no ha tingut temps passen a altra cosa sense deixar que acabe. O amb els agrupaments, ja que molts mestres tenen tot l'any als xiquets/es dispossats en la mateixa organització i amb els mateixos companys/es, i pense que s'ha de variar perquè els xiquets/es puguen aprendre dels seus iguals, i tidre d'aquesta manera diferengts rols segons els companys/es que tinga en eixe moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació