Xarrada "Gaia"

2/03/2018

Hem tingut una xarrada que han fet unes dones que venien de l'associació GAIA. És una associació de families d'acollida de la Povíncia d'Alacant.

En primer lloc ens han posat un vídeo molt interessant sobre com s'intenta veure de manera positiva les acollides, encara que pot suposar una gran tragèdia. 

A més, ens han explicat la dificultat que tenen tant els xiquets/es com les families d'aquests/es, perquè han de separar-se i els xiquets/es han de anar-se'n amb un altra família. Però quan tenen 12 anys, se'ls pregunta si voldrien tornar amb la seua família biològica. I la majoria d'ells/es volen fer-ho. 

També ens han comentat què és l'acolliment familiar i alguns dels tipus que n'hi ha. 

L'acolliment residencial és quan els xiquets/es es troben instalats en un centre mentre que se'ls busca una família. Per altra banda, l'adopció nacional o internacional és quan el vincle familiar està del tot trencat i per tant, els xiquets/es ja poden quedar-se per a sempre amb la seua família adoptiva. 

Una altres tipus d'acolliment dels que van parlar van ser els següents; acolliment d'urgència, que dura com a màxim 6 mesos i és per a xiquets/es xicotets/es i com el propi nom indica, és per a casos urgents. L'acolliment temporal, , que te una duració de màxim 2 anys, i és per a les famílies amb les que es treballa des de serveis socials. L'acolliment permanent, en aquest tipus no hi ha una limitació en quant al temps. 

Respecte al requisits que hi ha de tindre per a ser família d'acollida, alguns d'ells serien, ser major d'edat, es a dir, tindre més de 18 anys, tindre requisits de sentit comú com un hogar estable, i qualsevol tipus familiar pot ser acceptat per a acollir. 

És molt interessant tindre aquest tipus de xarrada, ja que m'ha paregut molt important conèixer com es treballa a la associació, perquè no tots els xiquets/es tenen les mateixes oportunitats de estar amb les seues famílies biològiques com podrien fer-lo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació