Seguim amb les exposicions

Situació actual de la pobresa infantil a Espanya és el primer tema que ha tractat el primer grup que ha exposat. 

En primer lloc ens han explicat què és la pobresa i els tipus que existeixen, i com afecta concretament la pobresa infantil al nostre país.

Després van mostrar els seus resultats, ja que van realitzar una investigació a xiquets i xiquetes sobre si coneixen xiquets/es pobres, si saben com poden ajudar a aquests xiquets/etes. I han diferenciat entre diferents centres segons el nivell econòmic per a vore les diferències. Als públics ha incrementat la resposta positiva a la primera pregunta i en els centres privats i concertats és més baix. 

Espanya és el segon país d'Europa amb pobresa infantil. 



Després vam fer un joc a través d'internet, concretament amb el Kahoot, on vam participar tota la classe per a interioritzar alguns conceptes sobre la pobresa infantil.


La segona exposició va tractar el tema de l'ecoescola. Ens van posar un exemple sobre un col·legi que treballa molt amb el medi ambient i consciència als seus alumnes sobre l'estalvi de diverses energia com aigua, llum...

També ens van explicar diverses activitats de la seua proposta didàctica per a treballar aquests temes, com el reciclatge. 


És molt important tractar aquests temes a infantil per a començar a educar-los amb les diverses problemàtiques que es poden trobar a la seua vida o al seu voltant com és la pobresa infantil, i per a conscienciar-los de com ajudar si tenen algun company/a, familiar o ells/elles mateixos pateixen aquesta situació. 
A més, respecte a l'ecologia com ja s'ha tractat en un bloc de l'assignatura, és de gran importància també conscienciar als xiquets i xiquetes des de xicotets per a que ajuden en casa a reciclar per a cuidar el medi ambient, a més treballar a l'escola com per exemple treballant amb l'hort. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació