Ens toca exposar!

En aquesta classe, en primer lloc ens va tocar exposar al nostre grup POTROTA, i em va tocar a mi junt a Paula Sirvent. 

El nostre treball d'investigació és sobre els problemes en la família i com afecten al desenvolupament del xiquet/a. Ens vam centrar principalment en tres temes; la separació, la defunció i la família d'acollida. I a més, alguns aspectes significatius d'aquestes problemàtiques per tal d'entendre-les de la millor manera abans de començar amb la proposta didàctica, ja que creiem necessari conèixer les problemàtiques de la millor manera possible per a després poder actuar. 

També vam recalcar que a les nostres entrevistes i enquesta vam trobar que la gran majoria de docents no tenen la formació necessària per a fer front a aquestes problemàtiques per això volem recalcar aquesta vinyeta de Forges on explica molt bé que els docents som molt més que això i hauríem de conèixer aquests aspectes per a tractar-los correctament a l'aula. 


Després, vam explicar 3 de les 6 activitats que hem realitzat per a tractar aquests temes a l'aula d'infantil. I vam donar importància també a 2 conte que utilitzem a 2 activitats encara que no les vam explicar a la exposició però són dos contes molt adequats per a treballar la separació o divorci "Si la mare diu blanc, el pare diu negre"i per a treballar la mort "Jo les volia".





La nutrició a l'etapa de infantil va ser el tema de la segona exposició, i ens van parlar sobre alguns tipus de dietes (vegetariana, mediterrània...). A més sobre com van realitzar la seua investigació, i com van preguntar a persones de diferents institucions com col·legis o a la pròpia universitat. 



També, ens van contar una experiència pròpia sobre anorèxia nerviosa d'una de les components del grups. 

Després, ens van explicar la seua proposta didàctica, concretament 3 de les 7 activitats que han realitzat. Com per exemple una activitat que consistia en que els xiquets/etes tenen diversos aliments i un plat, i han de ficar dins del plat els aliments que ells pensen que són saludables i els que no deixar-los fora. 

 A més, vam fer un debat sobre els diferents tipus de dietes que abans han nombrat i explicat, i sobre si el menjador escolar ha canviat o està canviant.

Per últim, destacar la importància de les problemàtiques de les que s'han parlat, ja que mai podem saber quines situacions ens podem trobar en un futur a l'aula d'infantil i hem de saber alguns aspectes teòrics com les causes, conseqüències. Però també conèixer com podem actuar de la millor manera possible sempre ajudant als nostres alumnes.
Respecte a la nutrició crec que també és un aspecte molt interessant a tractar a l'aula, ja que normalment els pares i mares no se'n adonen de com afecta la nutrició als seus fills i filles. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació