Diferències culturals

7/04/2018

Primer, Sergio ens va donar unes pautes per a la realització del treball d'investigació.

A més, hem parlat sobre temes relacionats amb el bloc d'educació ambiental, i hem vist exemples sobre les diverses cultures i països respecte a l'ús del medi ambient, com per exemple la contaminació en les diferents activitats econòmiques.

A més, hem continuat amb les activitats del bloc i algunes de elles han sigut definir ecosistema i ecologia, o què és l'impacte ambiental.


Aquesta classe m'ha paregut importat tindre-la, ja que hem de prendre consciència sobre aspectes tan actuals com la contaminació, per a en un futur com a mestres transmetre-lo als nostres alumnes, i d'aquesta manera intentar al màxim que açò disminuïsca. 


Comencem el Bloc IV

24/04/2018

En primer lloc, Sergio va fer una introducció al nou bloc "educació ambiental"

Després, vam realitzat diferents activitats relacionades amb el tema, com per exemple, el que entenem per medi ambient i els factors que influeixen a aquest.













Per a entendre millor aquest aspecte van vore un vídeo on es mostra el canvi de població des de l'any 0 fins al 2050. 


També, respecte a a demografia vam analitzar diverses gràfiques sobre el creixement de la població, i les distincions per continents.

Aquesta sessió m'ha paregut molt útil per al meu futur, ja que hem de conèixer aquests aspectes per a poder transmetre'ls als nostres alumnes i conscienciar-los sobre el planeta i la seua cura. 

Xarrada "consum responsable"

20/04/2018

Hui ens han donat una xarrada sobre el consum responsable.
Juan Carlos Victoria Montero ens ha explicat el que es fa des de el centre de recursos de consum, de l'ajuntament d'Alacant.

Es fa tant formació per a xiquets/es com per a adults. Que a continuació podem trobar els diferents tallers amb la seua descripció, característiques, edats...

A més, ens ha mostrat un vídeo al qual hem pogut vore els diferents tallers que han fet durant el curs passat als diversos centres escolars de la província. Es posen diverses carpes al pati del col·legi simulant llocs de compra, on els xiquets/es van passant per tots. També, es fa una visita a Mercaliante, on s'explica als xiquets/es com funciona tot, i a la llotja de peix.


També fan un concurs de cuina saludable, on es pretén que relacionen l'alimentació amb la salut, i que perden la por de utilitzar la cuina.
I un concurs de dibuixos de vida saludable, i un altre de contes.

Dia mundial del consumidor; 15 de març.




Per altra banda, vam vore un altre vídeo on apareix la formació per a adults. Es fan visites guiades a diversos llocs com a l'aeroport d'Alacant, empreses alimentaries o de transport urbà...
També es fan xarrades-debats sobre alguns temes interessants per als consumidors.


A més, Juan Carlos ens ha explicat els drets dels consumidors. 

Diferència entre data de caducitat i data de consum preferent:
→ Data de caducitat: si passa aquesta data no es pot prendre l'aliment, ja que és perjudicial per a la salut.
→ Data de consum preferent: fins aquesta data el producte té les mateixes característiques que quan es va fabricar, a partir d'aquesta data ja no té aquestes característiques però es pot prendre ja que no és perjudicial per a la salut.

Per últim, ens va explicar l'etiquetat d'alguns aliments i com hem de reclamar com a consumidors.

Aquesta xarrada m'ha paregut molt interessant, ja que com a futurs docents i sobre tot com a consumidors que som tots i cadascú de nosaltres, hem de tindre un coneixement suficient per a entendre els nostres drets de consumidors o qualsevol aspecte important. A més, respecte al nostre futur, ens ha servit molt aquesta xarrada ja que hem conegut com es treballa amb els centres educatius des de l'ajuntament d'Alacant i les diverses activitats que es realitzen respecte al consum per als alumnes.

Consum responsable i diferències als anuncis publicitaris

17/04/2018

En primer lloc, vam parlar amb Virgilio sobre els anuncis publicitaris sexistes i no sexistes i com afecta als xiquets/es. 

Hem vist alguns anuncis i els hem analitzat. A més, hem parlat sobre com explicaríem als xiquets/es aquestes diferències als anuncis. Els resultats d'aquests anuncis són pràcticament pareguts; la dóna es tractada com a un objecte per als hòmens, com a ama de casa, la que ha de netejar sempre, etc. 
També, es tracta a les xiques com a sexe dèbil, com a princeses. I sobre tot com apareix el consumisme als anuncis publicitaris, encara que de vegades no ens adonem. 

















Després vam vore un vídeo sobre el consumisme, molt divertit de dibuixos animats que explica molt bé com malgastem les persones al nostre dia a dia, i com podríem actuar de la millor manera per a cuidar el nostre planeta. 

Per altra banda, vam continuar amb el Bloc del consum. Vam vore alguns criteris significatius per al consum responsable. I alguns temes que es poden tractar a l'aula de Educació Infantil que ajuden a desenvolupar aquest tipus de consum. 

I per últim, ens va mostrar la pàgina web que a continuació es mostra, a la qual trobem mola informació sobre com actuen els pares respecte al consum i com influeixen les decisions dels xiquets/es a l'hora de consumir. 


Aquesta classe m'ha paregut molt interessant perquè són aspectes que com a futurs mestres hem de tindre molt en compte a l'hora de educar en igualtat, a pesar que al medis de comunicació apareguen altres coses, però si eduquem d'aquesta manera els xiquets/es podran comprendre que no tot el que ix als anuncis publicitaris per exemple és correcte. 











L'actualitat al nostre país

10/04/2018

En aquesta classe amb Virgilio, primer vam parlar sobre el tema relacionat amb la política i amb la presidenta de la capital del nostre país. I vam tindre un debat a classe sobre què ens pareixia aquest tema i com es podria solucionar aquest tipus de casos. 

Després vam vore un vídeo de Carles Capdevila al qual es parla sobre com inculcar responsabilitat als xiquets i xiquetes.

Aquesta classe m'ha paregut necessària ja que és important conèixer l'actualitat del nostre país, però personalment crec que ha sigut massa densa, i que podem parlar d'aquests temes però també continuar un poquet amb el temari de l'assignatura perquè a l'hora de l'examen és difícil entendre aspectes si no es parlen més en profunditat a classe. 


Presentació