Els drets dels xiquets/es

6/02/2018

En aquesta classe amb Virgilio, vam comentar el documental de la sessió anterior, i vam fer un context històric de Espanya abans, durant i després de la República.

I vam fer una reflexió sobre l'educació i el paper de la dona, al passat i al present.

Després, vam vore 3 videos sobre els drets dels xiquets/es; el primer, explicava què són els drets i alguns exemples com el nivell de vida adequat, el dret a jugar, a la educació... I que l'any que es va registrar el tractat on estaven escrits aquests drets va ser a l'any 1989.

Al segon video, explica què són els drets en concret, com el dret a la igualtat, a la comprensió i amor per familiars i per la societat, la educació gratuita, el dret a divertir-se i jugar...

I per últim, un altre video el qual apareixien xiquets/es de diverses edats contestant a una serie de preguntes com ara; quina és la importància de tindre un nombre? En què som iguals? Què és créixer? Què necessitem per a créixer? Coneixeu els vostres drets?

I els xiquets/es contestaven coses com que ells tenen dret i necessiten amor, educació, aliments, una casa. I respecte al nom, contestaven que és molt important tindre un nom ja que si tots ens cridarem igual no podríem distinguir-nos ni identificar-nos de manera més personal i amb eixa facilitat.

A continuació, Virgilio va començar a explicar el primer tema de l'assignatura, i vam vore aspecte com què és la identitat? i els tipus que n'hi ha, la diferència entre sexe i gènere, el autoconcepte (amb el suport d'un video molt interessant de Elsa Punset sobre l'importància de les emocions).

També vam realitzar una activitat per grups de 4, en la que havíem de realitzar una activitat per al coneixement del propi cos orientada a alumnes de 3 anys.

El meu grup i jo, vam pensar un joc com el clàssic "Twister" però a lo gran. El joc consisteix a posar cèrcols de colors a terra, i la mestre o el mestre va donant una serie de indicacions com ara; posem el peu al color roig; posem la mà al color groc... D'aquesta manera els xiquets/es podran adquirir a més del vocabulari del cos, la identificació del mateix, i sobre tot ho faran jugant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació