Importància de l'autoconcepte

13/02/2018

En aquesta classe vam continuar amb el Bloc I.

Vam fer una activitat a la qual havíem d'identificar els sentiment que té una xiqueta en el nostre cas, una alumna que va dur xocolata per a esmorzar el dia de la fruita. 
Alguns dels sentiments i emocions que vam identificar van ser els següents: respecte al mestre/a, decepció, trsitesa, frustració i preocupació. Respecte a la alumna, alegria, decepció i vergonya. En quant al la resta de companys poden sentir envetja i dubte. I finalment, respecte a la familia, indiferència i dubte.












A més, vam parlar sobre la importància que té la família, la identitat social i cultural, i les normes i rutines a la vida dels xiquets/es.

A la etapa de Educació Infantil, és molt important que els xiquets/es tinguen afecte, seguretat i confiança, ja que així podrà desenvolupar-se de manera apropiada i sana.

Personalment, he tingut l'oportunitat d'observar una classe d'educació infantil de 3 anys a les meus pràctiques. I m'he adonat que les rutines i les normes bàsiques són molt importants per als xiquets/es ja que així aprenen a identificar els diferents moments dels dia, com per exemple quan arriben a la classe saben que han de assentar-se a l'estora per a fer l'assemblea, o abans de l'esmorzar han de anar al bany a fer les seues necessitats i desprès rentar-se les mans.

A més, és molt important conèixer a les families ja que són el entorn més proper dels nostres alumnes i els xiquets/es en aquestes etapes aprenen moltíssim mitjançant la observació i la imitació. Per això pense que tots els docents hem de conéixer les families del xiquet/a i a més, tindre una cooperació diaria amb l'educació dels mateixos. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Presentació